Over ALiS

 

HARTELIJK WELKOM bij ANIMAL LIFE SUPPORT vzw (ALiS vzw)

WAT…

ALiS is een vereniging van mensen die dieren in nood, in binnen- en buitenland, een warm hart onder de riem wil stoppen.

WAAROM…

Er zijn vele asielen, vzw’s en andere rescue organisaties die schitterend werk leveren in België en in andere Europese landen. Zij doen dit met véél moeite, energie en tijd van gemotiveerde vrijwilligers. Ze kampen echter vaak met ernstige problemen wat de basisbehoeften van de geredde dieren betreft. Dan hebben we het over armoedige onderkomens, geen beschutting tegen regen en kou, onvoldoende voeding, geen basis-medicatie, kortom te weinig middelen om hun begeesterde werk te kunnen volhouden. Menig hard werkend asiel ziet zich verplicht te sluiten bij gebrek aan dat ene middel, geld, dat een verschil helpt te maken tussen overleven of niet…

HOE…

Om deze (nog) niet gesponsorde en toch solidaire vrijwilligers met onschuldige dieren in nood te steunen, starten we graag ALiS-projectjes op. Elk projectje gaat een bepaald asiel, waarover we uitgebreid zullen rapporteren, helpen ondersteunen met het inzamelen en leveren van goederen zoals manden, voeding en medicijnen. Anderzijds willen we graag helpen om rescueorganisaties “zich zelf te helpen”. Dit houdt in dat we op een creatieve manier trachten een geschikt middel te vinden om solidariteit voor een dierenrescueorganisatie mee tot stand te brengen. Solidariteit in ruil voor iets moois, iets nuttigs of iets lekkers… Zo gaat ALiS voor een noodlijdend asiel of vrijwilligersnetwerk een “op maat gemaakte sponsoringsuggestie” proberen te bedenken, wat hen zelf in staat zal stellen om op langere termijn sterker en met betere middelen vooruit te komen, volledig ten behoeve van de dieren in nood. WIE… ALiS is geen concurrent van rescueorganisaties. AliS wil graag de organisaties, die met te kleine riemen roeien in de veel te grote “dieren-in-nood-stroom”, tegemoet komen en na overleg en studie van de problematiek, haar hulp aanbieden, hoe bescheiden die soms ook mag zijn.

OPENHEID…

Met regelmatige updates, foto- en filmreportages en dankzij een open boekhouding zullen wij u op de hoogte houden van wat we samen kunnen realiseren.

HOE KAN U HELPEN?…

Lieve bezoeker van ALiS, we nodigen u héél graag uit tot het ontdekken van onze projectjes die u zeker niet onberoerd zullen laten. Solidair zijn kan op vele manieren. Elke kleine donatie is meer dan welkom, elke practische hulp als gevolg van uw steun zult u toegelicht krijgen zodat u weet waartoe uw steentje heeft bijgedragen. DANK U!…Héél erg bedankt voor uw bezoekje en solidariteit. Alle steentjes maken een hoop en hoop is wat dieren in nood en de mensen die hen willen helpen, zo nodig hebben.

DANK U!

het ALiS-team

 

logo 1
De symboliek van de Lotusbloem in ons logo:

"De Lotusbloem is een waterlelie die vanuit de modder, die symbool staat voor ellende en verdriet op aarde, door het water heen naar het licht, dat de hoop op een beter leven symboliseert, toegroeit en daar haar blaadjes opent."

Zoals de Lotusbloem de kracht heeft om ook in moeilijke omstandigheden uit te groeien tot een prachtige plant en bloem, hopen wij menig rescue-initiatief ook van hun innerlijke kracht te helpen overtuigen.  Hun werk is zwaar maar een gedeelde last is makkelijker om dragen

 

 

 

Zoeken

ALiS op FacebookCopyright © 2013. All Rights Reserved.