Item gefilterd op datum: oktober 2016
dinsdag, 04 oktober 2016 09:02

BONE-BOX

Nog tot 31 december kan u helpen de Bone-Box voedselbank steunen.
Volg de updates via onze website                                                             
En op facebook via de pagina BONE-BOX voedselbank                            

 

 

Je wil niet dat mensen en dieren de winter moeten doorbrengen op straat.
Je wil dat geen mens noch dier buiten dient te overleven, in geen enkel seizoen.
De vermoeiende kou en de vreselijke nattigheid, de eindeloos durende "modder en kleumtijd", is mensonterend als je die zonder dak boven je hoofd, moet ondergaan.
En toch is dit een realiteit voor mens en dier... overal ten lande, ter wereld. Maar vooral in de grootsteden zoeken deze mensen, vaak met een laatste vriend, hun gezelschapsdier, steun en solidariteit, bij "ons".

Vzw Animal Life Support kiest er bewust voor om deze mensen te steunen in het voeden van hun laatste échte vrienden. Want niets is erger dan te beseffen dat, als je zelf honger hebt en kou, je je viervoetervriend-voor-het-leven daar niet kan tegen beschermen. Hoe vaak zie je niet dat de hond van een dakloze in een deken gewikkeld naast zijn verkleumd baasje ligt? Te "zijn"... Als er geen geld is voor voeding, geen middelen voor verzorging... Hoe triest kan het Leven dan worden?

Graag vragen we daarom uw aandacht en interesse voor ons jaarlijks terugkerend "voedselbank" project, de BONE-BOX.
Al voor het vijfde jaar steunen we vzw De Samaritanen met dierenvoeding, die door hen aan ondraaglijk verpauperde mensen met "dakloosdieren" bezorgd wordt, steeds in warm overleg met ons.
Ook de speciale winterhulp "Operatie Thermos" ligt ons nauw aan het hart en helpen wij ook graag met dierenvoedinghulp.
Het maakt voor elke dakloze of behoeftige een enorm verschil te weten dat dit al een zorg minder is. Niet solidair zijn met deze mensen en hun dieren in nood lijkt ons onaanvaardbaar.

Even ondraaglijk is het feit dat er ook erg veel katten een heel jaar lang, maar dan vooral die moeilijke winters, moeten zien te overleven als aan hun lot overgelaten, "verwilderde" dakloze schatten. Deze wezens hebben zo goed als nooit voor dit lot gekozen. Het zijn wij, de mens, die hen dumpen, of die onze huiskatten niet laten steriel maken. Waardoor zij zich met ontelbare nestjes voortplanten. En dan geldt alleen nog de ellendige "struggle for Life"...Zij die ziektes en zwakheid door honger en dorst overleven, vallen maar al te vaak ten prooi aan échte wilde dieren zoals marters en vossen. Van geliefde huiskat tot verguisde zwerfkat, het is een kleine stap en het overkomt te veel poezen.

Ook voor hen vragen we uw aandacht en solidariteit voor ons BONE-BOX project. Een beter gevoede kat is gewoon sterker en beter bestand tegen de winterse ontbering. Is alerter om zich beter te beschermen tegen vijanden, zoals ook, inderdaad, de mens...
De mens wil ze niet in de buurt, houdt niet van de "overlast" die ze bezorgen, wil ze "opgeruimd" zien...
Dat wij immens geloven in het castreren en steriliseren van huisdieren, en ja ook zwerfkatten, blijven we herhalen.
Maar ze laten creperen van honger en dorst en van de kou om deze kost "uit te sparen", is een schande. Wij weten dat er beleidsvoerders zijn die deze tactiek toepassen.
Maar wij weten ook dat er mensen zijn die zich mateloos inzetten om thuisloze katten van voeding te voorzien. En ze ondertussen ook vangen om ze steriel te maken.
Een win-win situatie dus, waar wij ook mee onze schouders willen onder zetten.
Héél graag met uw steun en hulp.

Als een dak te hoog gemikt is, dan tenminste gevulde maagjes....
Samen kunnen we meer bereiken.

Dank voor uw bijdrage voor een betere wereld!

 

Elke gedoneerde euro zetten we om in honden- en kattenvoeding en we zullen u graag op de hoogte houden van de gedoneerde kilo's via onze 'Bone-box meter'

 

Animal Life Support vzw
BE62 0016 6492 3861
bic: GEBABEBB
met vermelding 'Bone-box'

 

Zaterdag 5 november 2016 houden we een voedselinzameling in samenwerking met dierenspeciaalzaak Animalfun in Tienen.
Daar kan je ook onze Bone-Box helpen vullen, wij verwelkomen jullie tussen 10 en 17 uur.
Animalfun, Leuvenselaan 467    3300 Tienen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gepubliceerd in Nieuws

Zoeken

ALiS op FacebookCopyright © 2013. All Rights Reserved.